MARIBOR | SLOVENIA
7. - 11. NOVEMBER 2018

ROK PRIJAVE
2. NOVEMBER 2018

Tečaja se lahko udeležite kot AKTIVNI ali PASIVNI udeleženec.

SUM UP smo ustvarili skupaj z najimenitnejšimi in mednarodno uveljavljenimi umetniki z željo po podajanju najvišje ravni izobraževanja na področju operne umetnosti mladim glasbenikom, kakor tudi tistim, ki so svoje znanje že podajali na odrih v Sloveniji in po svetu. Glasbenikom želimo ponuditi prvovrstne možnosti učenja in izvajanja glasbenega repertoarja, da se lahko pripravijo na avdicije ali tekmovanja ali pa samo izboljšajo svoje dosedanje znanje. Zaradi specifične usmerjenosti mojstrskih tečajev po navadi udeleženci prejmejo znanje zgolj iz točno določenega področja operne umetnosti, kot je vokalna tehnika ipd., naše vodilo pa je ponuditi pevcem širši spekter informacij, ki bodo izboljšale sposobnosti potrebne za kvalitetno izvajanje operne umetnosti. Ob tesnem sodelovanju z odličnimi mentorji na področju klasičnega petja, bodo zato udeleženci posebej prejeli tudi lekcije igre in odrskega giba, ki jih bodo vodili strokovnjaki s posameznih področij.

Poseben poudarek je na glasbenikovem podajanju novo pridobljenega znanja, kar bo tudi lahko pokazal na zaključnem koncertu samega tečaja, ki bo ob veliki pomembnosti za udeležence, predstavljal tudi možnost ljubiteljem operne umetnosti na tem območju bolje spoznati talentirane pevce, ki sicer nimajo veliko možnosti, da bi se na samostojen način predstavili širši publiki.

Mojstrski tečaj ponuja udeležencem edinstveno izkušnjo, ki se razlikuje od tradicionalnih študijskih procesov. Zagotavljamo, da bo vsak posameznik pridobil največ od tečaja, zatorej nudimo tudi izvrstne korepetitorje, kvalitetne prostore za vajo, možnost pasivnega sodelovanja na tečaju, video posnetek tečaja, kakor tudi finalnega koncerta. Zraven umetniških sposobnosti, mojstrski tečaj tako mladim talentiranim pevcem ponuja napredno znanje za razvoj lastne kariere v modernem svetu. Pomaga jim pri prestopu iz študentskega v profesionalni del življenja in odpira možnosti za konkurenčnost na trgu.

NOVO

MOJSTRSKI TEČAJ MUZIKALA - GLASBENEGA GLEDALIŠČA

Glasbeno gledališče je oblika gledališke predstave, ki združuje pesmi, govorjeni dialog, igranje in ples. Zgodba in čustvena vsebina glasbe – humor, patos, ljubezen, jeza – sta sporočeni skozi besede, glasbo, gibanje in tehnične vidike zabave kot integrirane celote. Čeprav se glasbeno gledališče prekriva z drugimi gledališkimi oblikami, kot sta opera in ples, se lahko razlikuje po enaki pomembnosti glasbe v primerjavi z dialogom, gibanjem in drugimi elementi. Od začetka 20. stoletja glasbena gledališka odrska dela imenujejo preprosto kar muzikal.

Mamma mia!, Briljantina, Titanik, Nesrečniki, Cvetje v jeseni, Veronika Deseniška.. je le nekaj muzikalov, ki so v bližnji preteklosti razveseljevali slovensko občinstvo oziroma nas bodo zabavali v prihodnjih gledaliških sezonah.

Mojstrski tečaj muzikala je namenjen posameznikom s pevskimi in gibalnimi sposobnostmi, ki imajo predhodne izkušnje na glasbeno gledališkem odru ali pa bi si to želeli. Tečaj udeležencem omogoča uvod v celovite veščine, potrebne za uspeh na tem področju, da se naučijo, kako se pripraviti na raznolike zahteve glasbenega gledališča.

Mojstrski tečaj muzikala bo v znamenju Kabareta. Skozi skladbe »Wilkommen«, »Maybe this time« in »Cabaret« se bomo posvetili predvsem pevski in igralski interpretaciji, glasbenemu stilu in različnim načinom uprizoritve. Iskali bomo individualen pristop do skladb in način kako različne pristope združiti v celoto.

Mojstrski tečaj bo vodila Maja Pihler – BILBI, pianistka bo Živa Horvat.

Rebeka Lokar - In questa Reggia

Bilbi - Hvala za vijolice

 Z veseljem sporočamo, da se bo tečaj odvijal v dvoranah Narodnega Doma Maribor in dvorane Union & zaključni koncert v Stari dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor!

 • AKTIVNI UDELEŽENCI

  Izbranih bo največ 16 pevcev

 • PASIVNI UDELEŽENCI

  Vabljeni ste k ogledu tečaja! Vpišite se!

 • JEZIK TEČAJA

  Mojstrski tečaj bo potekal v angleškem, italijanskem ali slovenskem jeziku

 • KONČNO POTRDILO

  Vsak aktivni udeleženec bo prejel potrdilo o zaključenem tečaju!

POSEBNA PONUDBA

SUM UP | MEDNARODNI TEČAJ PETJA IŠČE PROSTOVOLJCE